A może połączenie dwóch tworzyw się sprawdzi – co powiecie na formę metalową, która posiada ceramiczną powłokę?

Jeśli wydaje Wam się, że formy do pieczenia chleba mogą być wykonane tylko z jednego tworzywa, jesteście w błędzie. Producenci chcąc zainteresować potencjalnych klientów swoimi produktami, często mieszają materiały, z których wykonują swój asortyment. Dzięki temu powstaje nowy produkt, którego są ciekawi klienci. Dziś chcemy zaprezentować Wam jedną z takich hybryd – formę, która wykonana została z metalu i pokryta powłoką ceramiczną. Zbadaliśmy dla Was jej zalety i wady. Jeżeli chcecie dowiedzieć się, czy warto postawić na ten produkt, zachęcamy do zapoznania się z poniższym tekstem.

Choć nie są najtańsze, ich popularność nie słabnie

Nie da się ukryć, że forma wykonana z metalu i pokryta grubą warstwą ceramiczną nie należy do najtańszych. Nie przeszkadza to użytkownikom, którzy coraz chętniej stawiają na ten produkt. Dlaczego? Okazuje się, że te doskonale przydają się nie tylko do upieczenia pysznego chleba, ale również do zapiekania rozmaitych potraw. Gładka powierzchnia bez porów sprawia, że żadna potrawa nie przywiera do formy. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które nie lubią zeskrobywać pożywienia ze ścianek naczynia. Co więcej, ma to jeszcze jedną zaletę – nie ma większego problemu z umyciem naczynia.

Skoro było o zaletach, przyszedł czas na wady. Okazuje się, że z powodu połączenia ceramiki z metalem, nie można myć formy w zmywarce. Co więcej, jeśli ta zostanie zarysowana, zacznie rdzewieć, a co za tym idzie – trzeba będzie ją wyrzucić.

Back To Top